Lisenssit - Oracle

Oracle

Oracle
Since 1977, Oracle has provided technology, applications, and services that bring companies the most up-to-date and accurate information possible. We know that the right information leads to good decisions and good decisions lead to successful businesses.

Lisenssimallit


Lisenssi

Oraclella on kaksi tapaa laskea tarvittavat lisenssit eli Nimetyt käyttäjät ja prosessori-kohtaiset lisenssit. Voit valita nöiden kahden lisenssimallin välillä sinulle edullisimman ellei kyse ole esim. internet käytöstä, jossa käyttäjiä ei pysty laskemaan, tällöin tulee aina ottaa prosessori-kohtainen lisenssi.


Kohderyhmä: Kaikille
Aloitus:  -
Kuvaus: Nimetyt käyttäjät (NUP)

Kun sinä pystyt laskemaan loppukäyttäjien lukumäärän (Laiteet tai henkilöt), niiin silloin sinä voit käyttää tätä lisenssimallia. Tällöin nimetyt käyttäjät tarkoittavat sinun järjestelmäsi kokonaiskäyttäjämäärä riippumatta siitä, käyttävätkö he sovellusta yhdeltä päätteeltä tai useammilta. Tällöin hinta lasketaan aina kertomalla käyttäjien lukumäärä ohjelmistoon liittyvällä yhden käyttäjän hinnalla. NUP minimimäärä SE2 tietokannassa on nyt 10 per Server.

Prosessori -hinnoittelu

Prosessori-kohtainen hinnoittelu perustuu palvelimen fyysisten prosessorien lukumäärään. Tällöin sinun tulee tietää palvelimessa olevien fyysisten prosessorien lukumäärä ja hinta muodostuu tällöin kertomalla lukumäärä Per Prosessori hinnalla. Lisenssimäärää laskettaessa tulee myös huomioida Dual-core ja Multi-core prosessorien laskentasäännöt. Katso lisätiedot laskusäännöistä linkin dokumentista. Lisäksi palvelimien virtualisointi vaikuttaa miten prosessorien lukumäärä lasketaan. Oracle Database Standard Edition 2 (SE2) korvaa aikaisemmat SE ja SE1 lisenssimallit viimeistään 1.12.2015 ja samalla maksimi CPU määrä on 2 kpl.

1-5 vuoden määräaikaislisenssit. HUOM. Oracle ei toimita enää määräaikaisia lisenssejä vaan on enää pysyvät lisenssin sekä plivipohjaiset lisenssit (Effective September 1, 2020 Oracle will no longer offer on-premise term licenses (1-5 year terms), with the exception of key Oracle Technology products that will retain 1-year term licenses )

Oraclella on olemassa myös joista tuotteista määräaikaisia lisenssejä, jotka ovat voimassa tietyn ajan ostohetkestä. Tällainen lisenssi voidaan muuttaa pysyväksi koska tahansa ja jäljellä sopimusaika hyvitetään. Yleensä yhden vuoden lisenssi maksaa 20%, 2 vuoden lisenssi maksaa 35% ja 3 vuoden lisenssi on 50% jne tarvittavan ohjelmiston lisenssin hinnasta. Alennettu lisenssihinta määräytyy normaalisti käyttäjien - tai prosessorien lukumäärästä. Kysy lisää!

Hyvä wiki sivu on myös: http://www.orafaq.com/wiki/Oracle_licensing

Tuki: Tuki ja ylläpito pitää ostaa yhdessä ja tällöin hintaan sisältyy myös ohjelmiston tekninen tuki. Tuki ja ylläpito maksaa 22% ohjelmistojen lisenssien listahinnasta. Tässä ei huomioida lisenssien määräaikaisuutta. Tekninen tuki on arkipäivisin työaikana ja lisämaksusta on myös saatavana 7x24 tuki kaikille Oraclen ohjelmistoille.
Aloitustaso: CPU tai käyttäjämäärä
Lisäostot: CPU tai käyttäjämäärä
Kesto: Pysyvä
Media: Ostettava erikseen
Ylläpito saatavana: Kyllä

Lisätietoja